Οδηγός για μείωση του Z Seam

Μοιραστείτε το...

Σε κάθε εκτύπωση, στο σημείο που αλλάζει layer, δημιουργείται μια μικρή ραφή. Το Cura έχει κάποιες επιλογές για να μην είναι τόσο ορατή.

Για να επεξεργαστείτε αυτές τις επιλογές, θα πρέπει ενεργοποιήσετε το Z-seam aligment  και τα πρόσθετά του από τις ρυθμίσεις.

Z-SeamSettings

Οι διαθέσιμες επιλογές είναι:

Z Seam Aligment

User Specified: Ορίστε μια συντεταγμένη για την κατεύθυνση X και Y της ραφής. Έτσι η ραφή θα δημιουργηθεί στο σημείο του μοντέλου που εσείς επιθυμείτε. Παράδειγμα: με X 100, Y 200 θα μετακινήσει τη ραφή στο κέντρο πίσω από το μοντέλο.

Shortest: Το επόμενο επίπεδο ξεκινά στο τελικό σημείο του προηγούμενου επιπέδου. Αυτός είναι ο γρηγορότερος τρόπος εκτύπωσης, αλλά δημιουργεί επίσης την πιο ορατή ραφή.

Random: Το επόμενο στρώμα ξεκινά από ένα τυχαίο σημείο του προηγούμενου στρώματος, το οποίο εξαλείφει την πιθανότητα ραφής. Ο χρόνος εκτύπωσης θα αυξηθεί λόγω των απαραίτητων μετακινήσεων και η εκτύπωσή σας θα έχει διάσπαρτα σημεία ραφής. 

Sharpest Corner: Αυτό τοποθετεί τη ραφή στην πιο απότομη εσωτερική ή εξωτερική γωνία του μοντέλου, όταν είναι διαθέσιμη. Αυτή είναι η καλύτερη μέθοδος για να κρύψετε εντελώς τη ραφή. Σε κυλινδρικά μοντέλα δε βοηθά καθόλου, αλλά την καμουφλάρει πολύ καλά σε ένα τετράγωνο, τοποθετώντας τη σε μία γωνία του.

Seam Corner Preference

Από προεπιλογή, η ραφή κρύβεται όσο το δυνατόν περισσότερο. Ωστόσο, έχετε την επιλογή να επιλέξεται να κρυφτεί σε γωνίες του αντικειμένου. Έτσι σε μία φιγούρα μπορείτε να επιλέξετε εσωτερικές γωνίες για να μην είναι πολύ ορατή ή να 

Για να το κάνετε αυτό, έχετε τις ακόλουθες επιλογές:

None: Η ραφή θα παραμείνει στη θέση ευθυγράμμισης Z-seam χωρίς να υπολογίζει τις γωνίες ως πιθανά σημεία εξαφάνισής της.

Hide Seam: Η ραφή θα είναι κρυμμένη όσο το δυνατόν περισσότερο σε εσωτερικές γωνίες.

Expose Seam: Η ραφή θα είναι περισσότερο εκτεθειμένη μιας και θα δημιουργηθεί σε εξωτερικές γωνίες.

Hide or Expose Seam: Η ραφή θα κρύβεται στις γωνίες του αντικειμένου, εσωτερικές ή εξωτερικές.

Smart Hiding: Η ραφή θα κρύβεται όσο το δυνατόν καλύτερα στις γωνίες του αντικειμένου, εσωτερικές ή εξωτερικές, με προτίμηση πάντα τις εσωτερικές.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

...για να λαμβάνετε τα νέα μας

Δείτε περισσότερα